Veelgestelde vragen

Veel mensen laten hun oude toestel in de lade liggen terwijl deze nog geld waard is. Met Vodafone Inruildeals kun je oude toestellen inruilen tegen een bepaald bedrag. Dit bedrag storten we op je rekening.

Je oude toestel is vaak nog geld waard. Op deze site kun je kijken of dit zo is. Als je toestel meer dan €5 waard is, dan kun je ervoor kiezen om deze op te sturen. Je krijgt dan de inruilwaarde op je bankrekening gestort. Kan je je toestel niet vinden op de website, dan heeft je toestel geen commerciële waarde en kan je je toestel inleveren in de winkel om te recyclen. Je krijgt hier dan géén vergoeding voor.

Typ *#06# in op je telefoon, je ziet nu het IMEI-nummer. Hierachter vind je meestal het IMEI-nummer.

Beantwoord eerst de 4 vragen, vul al je gegevens in, en print dan de verzendsticker uit. Pak je mobieltje zorgvuldig in en plak de verzendsticker op het pakket. Lever het pakket vervolgens binnen 7 dagen in bij een PostNL punt, dan weet je zeker dat het inruilaanbod nog geldt.

Het pakketje verstuur je onder vermelding van het referentie nummer naar:

LIKEWIZE SERVICES/Vodafone Inruildeals,

Antwoordnummer 10234

6360 XV Nuth

Je kan het toestel ook altijd inleveren in de winkel. Dan sturen wij 'm voor je op. Je hoeft het formulier op deze website dan niet in te vullen. Je kunt hier natuurlijk wel de inruilwaarde van je telefoon opzoeken.

Zoek een Vodafone winkel bij jou in de buurt

Het is mogelijk om jouw toestel, wanneer deze niet in gebruik is, direct in te leveren in de winkel. De medewerker berekent de waarde en keert en deze direct aan je uit. Let op: Je kan alleen van deze optie gebruik maken als je een back-up hebt gemaakt en het toestel direcht achter kunt laten. Mocht je het toestel op een later moment willen inleveren of opsturen, dan wordt de waarde opnieuw bepaald.

Je kunt bij ons alle soorten en merken oude telefoons inleveren, maar we geven je niet voor elke telefoon een bedrag. Wanneer je geen geld voor je telefoon krijgt, kun je je telefoon wel laten recyclen. Er zit geen maximum aan het aantal telefoons dat je kunt inleveren.

Zodra we je mobieltje hebben ontvangen beoordelen experts de telefoon. Na deze inspectie krijg je een e-mail met de werkelijke waarde.

Als de waarde overeenkomt met de door jou ingeschatte waarde krijg je het geld binnen 14 dagen op je rekening gestort.

Wijkt de inruilwaarde af en ga je niet akkoord met het voorstel? Dan kun je er voor kiezen je telefoon terug te laten sturen.

- De meeste gebruikte mobieltjes krijgen een 2e leven in Afrika of Azië of andere werelddelen.

- Dankzij recyclen kunnen mensen in ontwikkelingslanden ook een mobiele telefoon gebruiken. Dit is belangrijk omdat de groei van mobiele communicatie vaak vooraf gaat aan economische groei, met name in Afrika.

- De mobieltjes worden eerst geschikt gemaakt voor hergebruik. We verwijderen de geheugen- en simkaarten, wissen data en repareren kleine krassen in scherm en behuizing. Daarna testen we de mobieltjes volledig.

- De mobiele telefoons die we niet kunnen hergebruiken halen we uit elkaar. Dit doen we in een hiervoor geclassificeerde fabriek in Europa. De meeste metalen uit een mobiele telefoon winnen we zo weer terug en gebruiken we opnieuw.

Hele oude telefoons hebben geen inruilwaarde meer en zijn daarom niet te vinden op deze website. Maar je kunt je oude telefoon wel laten recyclen. We halen je telefoon dan uit elkaar. Dit doen we in een hiervoor geclassificeerde fabriek in Europa. De meeste metalen uit een mobiele telefoon gebruiken we opnieuw.

Meer informatie over recyclen

Als de definitieve inruilwaarde waarde van je ingeleverde telefoon is vastgesteld storten we het geld binnen 14 dagen op je bankrekening.

Simkaarten en geheugenkaarten worden nooit teruggestuurd. Wij recyclen deze direct.

Behalve je telefoon moet je ook de batterij en eventuele stylus (pen) meesturen. Andere accessoires, opladers, handleidingen en dergelijke zijn niet nodig.

Ja, deze accepteren we ook, maar we geven je wel een lagere inruilwaarde.

  • De telefoon moet volledig zijn, zonder ontbrekende, beschadigde of gebarsten onderdelen (ook een schrijfstift voor touchscreen toestellen moet bijgesloten zijn als de telefoon er oorspronkelijk een had).
  • De telefoon dient volledig functioneel te zijn. Hij moet opladen en vrij zijn van PIN-locks. Hij moet gesprekken tot stand kunnen brengen en ontvangen. Alle functies moeten werken (bijv. Bluetooth, camera, radio). Alle functietoetsen (aan/uit, volume, navigatie) en alle toetsen op het toetsenbord moeten werken. Alle aansluitpunten moeten werken, evenals alle microfoons en speakers. Daarnaast moest het IMEI label intact zijn.
  • Het display moet helder en volledig intact te zijn. Er mag geen sprake zijn van vervaging, ontbrekende pixels, barsten en bleeding op het scherm. Touchscreens dienen vrij te zijn van grote krassen.
  • De telefoon dient vrij te zijn van vochtschade (en tekenen van vochtschade zoals aangeduid door de vochtschade-indicators van de fabrikant).
  • Indien de telefoon een opklap- of schuifmechanisme heeft dient dit goed open en dicht te gaan.
  • Niet geblokkeerd voor een netwerk buiten Nederland

Vodafone accepteert accessoires zoals opladers en headsets maar deze verhogen niet de waarde van uw order.

Het is mogelijk dat je voor een beschadigd mobieltje nog steeds een (gereduceerde) inruilwaarde krijgt. Je kan zelf de conditie van je telefoon beoordelen aan de hand het beantwoorden van vier vragen nadat je telefoon op deze website hebt gevonden. Naarmate de conditie van je telefoon slechter is wordt de inruilwaarde lager.

Het eerste inruilwaarde-aanbod is 14 dagen geldig. Komt je mobieltje na deze periode bij ons aan dan passen we je inruilwaarde aan als de marktprijs is gezakt.

Daarnaast kan het zijn dat de conditie van de telefoon na onze inspectie afwijkt van de opgegeven conditie. Als we een afwijking constateren daalt de inruilwaarde. De reden voor de afwijking delen we met je daar waar mogelijk met foto’s via email.

Er zijn 3 types schade waarop we het scherm controleren.

- Het scherm is gescheurd op een of meer plekken.

- Het scherm is vaag of vlekkerig, zodat het moeilijk is het scherm af te lezen, wit blijft of kapotte pixels bevat.

- Het scherm (in het geval van een mobieltje met touchscreen) is dusdanig bekrast dat het vervangen moet worden.